Volatilitet, vad är det, Sami Sulieman förklararVolatilitet, vad är det och är det något att oroa sig för?

Ja om voltiliteten är hög säger Sami Sulieman. D.v.s. om t.ex. priserna på kommersiella fastigheter går upp och ner ideligen så skall man vara orolig.
Om denna volatilitet är hög för kommersiella fastighetspriser kan inte bara dessa fastighetsimperium braka samman. Ofta sker det i samband med finanskriser och sådana skall man vara orolig för. Därför håller bankfolk ögonen på denna sektor.
Volatilitet är alltså bank-slang för börsrörelser förtydligar Sami Sulieman.

Kan vi vanliga konsumenter påverka volatiliteten!

-Ja om vi ökar inköpen på nätet och struntar i att gå till affärer och handla så blir affärsinnehavarna nervösa.
Till exempel visar mätningar som vi gör inom e-handel att många kvinnor fönstershoppar på mobilen. Gärna tillsammans med en bekant över en kopp kaffe på ett café. Man tittar sedan in på varuhuset och provar ett plagg man har sett på hemsidan och gör därefter beställningen på nätet. Affärsinnehavarna säger upp kontraktet. Minskar sina butiksytor eller flyttar.

Du märker vad som är på gång när nya butiker med tidigare okända märken dyker upp och friytorna blir större. Då har investerare i köpcentrumfastigheter all anledning att oroa sig. Och börja kränga aktier.

Så här skriver bankinspektionen.

”Priserna på kommersiella fastigheter är volatila och starkt cykliska, vilket innebär att säkerheterna snabbt kan sjunka i värde.
Historiskt sett har den kommersiella fastighetssektorn, både i Sverige och i andra länder, ofta spelat en betydande roll i större finanskriser. Krisen på 1990-talet utlöstes av prisfall på kommersiella fastigheter och merparten av bankernas kreditförluster kom därifrån”

Orsakar kvinnor finanskriser?

Ett rungande NEJ är svaret på denna retoriska fråga. Det är naturligtivs okunniga detaljhandelsaktörer som inte kan konsten -eller har viljan- att anpassa sig till konsumenterna köpvanor och oförsiktiga investerare som frestas av storformatet på köpcentermarknaden, som får stå där med både skammen och förlusterna. Att man riskerar att dra ner hela ekonomin i lågkonjukturträsket är tragiskt.

PS.

Volatilitet kan vara en guldgruva för snabbfotade aktiespekulanter tipsar Sami Sulieman