Dropshipping eller affiliate marknadsföringDropshipping eller Affiliate marketing?

Att ha en hemsida eller en blogg på nätet är ett bra sätt att skaffa sig extra inkomster. Du behöver inte ens ha egna produkter för att sätta igång. Det finns såklart fler möjligheter till inkomster men de två vanligaste är Affiliate marketing och Dropshipping. Vad är då skillnaden mellan Dropshipping och Affiliate marketing? Eftersom begreppen är lätta blandas ihop så förklarar Sami Sulieman skillnaden mellan de två.

Affiliate marketing

Vid affilate marketing ansluter du dig till ett annonsnätverk och visar utvalda annonser på din blogg eller hemsida. Du letar alltså bland kundämnen i form av besökare på din hemsida eller blogg som kan förvandlas till ”Prospects” när de klickar sig vidare via annonsen till din annonsör. Leder det till en slutförd affär så har din annonsör fått en ny kund tack vare dig. Din belöning för jobbet som affiliate marknadsförare är en provision baserad på antingen en procentsats eller en fast summa som betalas ut en gång i månaden, se dock upp med om det finns en minisumma innan utbetalningen sker, är denna hög kan det ta tid att nå upp till utbetalningsnivå.

Dropshipping

Dropshipping innebär att du annonserar och säljer varor precis som om de vore dina egna, när en kund sedan köper varan så läggs ordern hos dig och du beställer den av din leverantör. Du kan sätta vilket pris du vill för varan och mellanskillnaden efter du betalat leverantörn blir din. Leverantören skickar varan direkt till din kund med dig som avsändare. Vid Dropshipping tar du hela ansvaret för att bygga upp ditt kundunderlag och för att påverka dina Prospects till att bli köpande kunder. Du står med ansvar inför kunden om det uppstår bekymmer som felaktiga leveranser, skadad försändelse, restnotering och andra komplikationer och det är ditt ansvar att lösa detta med din leverantör.

Marknadsför dig

Marknadsför din handel via Sociala nätverk och genom egen annonsering för att skaffa dig fler kunder. Ett annat exempel på hur man kan göra är att ha ett nyhetsblad som man skickar ut till sina kunder när det kommer nya varor eller när man skrivit en artikel eller post på hemsidan eller bloggen. Bygg upp din skara av abonnenter och missa inget tillfälle att göra reklam för dig själv och din handel.

Lycka till hälsar Sami Sulieman