Sami Sulieman tipsar dig om hur du kan tjäna över 9000 kronor om året på ditt bolånSami Sulieman tipsar om 5 förhandlingspunkter för dig som  snabbt vill tjäna över 9000:- om året på din bolåneränta!

Genom att förhandla lite med din bank om bolåneräntan kan du göra ett klipp på över 9000:- om året, en inte alls föraktlig summa. Bäst av allt är att det inte behöver vara en komplicerad process utan genom att följa Sami Suliemans tips så kommer du klara det galant.

  1. Kolla upp vad din bank har för snittränta, den informationen hittar du lättast på deras hemsida men annars går det ju bra att helt enkelt ringa och fråga om det. Därefter tar du kontakt med din bankman och frågar honom utan omsvep om du verkligen är sämre värd än deras snittkund, det kommer ju vederbörande inte kunna svara ja till, det vore ju nämligen direkt oförskämt gentemot dig så kicka nu in att du förtjänar inget mindre än den lägsta snitträntan.
  2. Nu när du har ena foten inne så går vi vidare till steg två. Fråga rakt på sak om inte du och din bank får anses ha en god relation och att denna bibehålls?
  3. Se till att be din banktjänsteman om att banken nu värderar hela ditt engagemang
  4. Låt dem förstå att du har erbjudits en bättre ränta av en konkurrerande bank
  5. Fråga dem vad mer du nu behöver göra för att de ska sänka räntan ytterligare. Kanske vill de att du sparar 1000 kr i månaden i någon av deras fonder eller att du tecknar en hemförsäkring m.m, dra dig inte för att låta dem kämpa lite för kom nu ihåg att banken faktiskt är ett ”säljbolag” även om det låter lite simpelt och att bankens rådgivare är egentligen en ”säljare” och att lånet du kämpar för egentligen är deras ”produkt”, med detta i tankarna känns det nog betydligt enklare för du är ju faktiskt deras kund och du vill ha bästa pris innan du väljer att handla.