sami sulieman tipsar om hur du bör handskas med ditt bankkort

Hur hanterar du ditt bankkort?

Idag har nog de flesta av oss plastkort i plånboken som betalmedel och visst är det smidigt att slippa bära runt på kontanter.

Här kommer några tips om hur du bäst hanterar bankkortet när du är ute.

  • Håll alltid koden skild från kortet, även om man har lite problem med att ha ordning på alla koder så ska du inte lägga fusklappen i plånboken.
  • Var uppmärksam på att skydda din kod när du knappar in den vid kassan och vid automaten, är det mycket folk ikring dig så ställ dig så de ej har insyn alt. skydda inknappningen med handen.
  • Förvara alltid kortet säkert, att ha det i handväskan bak på cykelkorgen eller i bakfickan när du är ute och festar är inte de bästa ställena ur säkerhetssynpunkt.
  • Ha alltid telefonnumret till din bank tillgängligt för att kunna spärra kortet direkt vid en ev. stöld eller om du tappat det.
  • Ha helst 2 konton
    Ett för ditt sparande och lön samt ett för dina utgifter som är kopplat till ditt kort.
    När lönen kommer in på ditt lönekonto så för du helt enkelt över pengar du behöver för dina inköp till ditt utgiftskonto, då finns det inte så mycket att hämta på kortet för tjuvarna som när du har allt på samma konto

25000 kortbedrägerier anmäldes i år de första 3 månaderna, bankerna ersätter i viss mån kortbedrägerier men det kan ta tid.
Genom att göra så här minimerar du själv riskerna för stöld