Sami Sulieman tipsar dig som vill bli rik om hur du ska övervinna de 9 hinder som står i din vägSami Sulieman tipsar om hur du övervinner de 9 hinder som stoppar dig från att bli rik

1. Du gillar att spendera trots att du inte har råd
Är man shoppinggalen kan impulsköpen snabbt sätta käppar i hjulet på vägen till den önskade rikedom. Tänk efter före så du inte faller för frestelsen!

2. Du har dålig tilltro till dig själv
Att bli rik handlar inte om tur fast man kanske skulle vilja tro det. Trots att man inte är priviligierad med att födas rik finns det i dagens marknadsekonomi en god möjlighet att skapa sig sin rikedom helt på egen hand.

3. Du har ju lön så varför inte nöja sig med den?
Regelbundna löneutbetalningar gör oss trygga och även ganska så liknöjda men vill du bli rik på en vanlig lön så kommer det att ta lång tid. Snabbaste vägen till rikedom är att jobba för sig själv!

4. Jaga efter dina egna drömmar istället för att uppfylla någon annans.
Följ dina drömmar och gör det du älskar! För att bli framgångsrik måste du känna passion för det du gör istället för att jaga efter någon annans drömmar.

5. Du har pengarna på kontot istället för att investera dem
Amerikanska dollarmiljonärerna växer och deras pengar med dem, detta tack vare att de investerar ca 20 procent av hushållets årliga inkomst. Förmögenhetens tillväxt baseras därigenom på hur investeringarna utvecklas och inte på vad de tjänar.

6. Fokusera inte enbart på att spara pengar utan våga tjäna mer
Att lägga undan allt man kan och handla när det är rea tycks nog gott och väl ifall man bara småsparar för att kunna unna sig lite semester och nöjen men vill man bli rik behöver man fokusera på hur man ska öka sin inkomst

7. Vad ska du göra för dina pengar den dagen du blir rik?
Tänker du målorienterat? Att våga ha stora drömmar och kunna se framtiden som rik framför sig kan ta dig en bra bit på vägen och få dig att jobba mer strategiskt för att nå ditt mål. Ha din vision i tankarna när du lägger upp din finansiella plan.

8. Låt inte småsparandet stoppa dig från ett regelbundet sparande!
Brukar du spara om det blir något över i slutet av månaden? Gör istället en månadsbudget där du inkluderar en summa för ditt sparande, kanske 10 procent av din inkomst. Se till att denna summa går automatiskt till ditt sparande så det faller sig naturligt att inte inkludera denna summa för dina utgifter.

9. Vanor är svåra att bryta
Har du vant dig vid en viss komfort i livet? Kanske blir det lite väl ofta besök på restauranger eller nöjen som slukar pengar, impuls och småhandlande tär mer på ekonomin är man oftast är medveten om. Våga bryta dig ut ur din komfort zon och se sanningen i vitögat! Räkna ut vad dina dåliga vanor kostar på ett år, lägg istället dessa pengar på att bygga upp din privata förmögenhet.