Så här blir du en levnadskonstnär tipsar Sami SuliemanLeva billigt är ett motto för levnadskonstnären

Sami Sulieman tipsar om hur du kan lyckas bli en levnadskonstnär som säger nej till onödig konsumtion och i stället kan lägga pengarna på livsbejakande resor och annat kul.

Levnadskonstnärer behöver planering!

När du går hemmifrån ha med dig en inköpslista till mataffären. Köp inget mer än på listan!
Släng ingen mat hemma utan frys in dina rester eller gör lunchlådor. Frys in brödet istället för att låta det ligga tills det möglar.
Inga flera spontanfika på stan eller spontangodis när du känner dig sugen, fika slukar stora pengar och godiset kan du byta ut mot att baka något gott istället, eller passa på att njuta av en nyttig frukt.
Om du röker så är det nu dags att sluta röka och det gäller även snusa.

Informera dina vänner om din nya stil som levnadskonstnär
Du tackar numera nej till en kaffe på stan, tar hellre en fika hemma hos någon eller gör en termos och bjuder på en trevlig kaffepicknick. Berätta för dina nära att du älskar dem lika mycket som förr men du har bestämt dig för en ny livsstil och det kräver vilja och målmedvetenhet. Be dom hjälpa dig och inte hindra dig i din önskan att dra ner på den onödiga konsumtionen.

UTELIV

Mindre sena utekvällar med dyra drinkar och öl. Inträden samt garderbobsavgifter slukar en hel del pengar med.

TILL OCH FRÅN JOBBET

Till jobbet cyklar du numera. Nyttigt och billigt. Taxi är onödigt och ofta ganska dyrt. Busskort ganska dyrt det med. Vid busväder är det dock skönt att ha ett busskort för enstaka resor.

KONSUMTION

Kläder hittar du på secondhand butiker, på finare vintage mässor och på nätet. Mycket finns till riktigt bra pris och många snygga plagg finns det. Urvalet är stort och affärerna många.
Böcker kan man hitta på outlets, på bokbyten och bibliotek samt secondhand. Läs mycket och minska ned kanalutbudet på TV till det minsta paketet.
Preumererar du på tidningar eller är medlem i bokklubbar mm säg upp dessa, ta istället en tur till biblioteket så får du tillgång till såväl böcker och tidskrifter som är aktuella och inom de flesta områden, finns inte just det du vill läsa så brukar man kunna be dem ta hem den.
Dyra möbler är numera ett minne blott.
Gå gärna in i lyxaffären med designmöbler för inspirationen och få bra ideer. Titta kostar inget!
Ta dig en ordentlig till på begagnade möblersajter eller nätsajter, typ köp och sälj, där finns det såväl klassiska kvalitetsmöbler som nya och ibland även helt oanvända möbler för en fraktion av butikspriset.
Många sidor finns där du får grejor gratis mot att du hämtar dem. Det kan vara möbler som folk fort vill bli av med på grund av nytt jobb i en ny stad.

Allt är möjligt för den som letar efter fynd

Pengarna du tjänar in som levnadskonstnär kan du använda till annat roligt, spara ihop till en långresa eller något annat spännande du vill berika ditt liv med, våga leva ut dina drömmar.
Att bryta vanor kan vara jobbigt i början men du vänjer dig snabbt vid ditt nya liv.
Snart blir du en levnadskonstnär hälsar Sami Sulieman