Varning för strandtjuvarVar rädd om dina värdesaker

Efter en ovanligt kall och regnig sommar har solen äntligen börjat titta fram och det ser äntligen ut att bli några fina dagar nu i Augusti med soligt strandväder. Sami Sulieman passar på att bjuda på några tips om hur man bäst hanterar sina värdesaker när man är på stranden.

Varning för strandtjuvar!

Är man i vattnet och badar och har lagt ifrån sig plånboken med kontokortet  i badväskan på stranden finns det en chansen  att man blir av med den, speciellt när det är mycket folk i rörelse och stoj på beachen.

Vattentätt pengabälte

Ha ett arm eller midjebälte med vattentätt pengafodral som rymmer dina värdesaker. Lägg inte ifrån dig kreditkort kvar på stranden! Har du betalappar på din mobil? Se så till att även den får plats i din vattentäta förvaring när du badar.

Ha uppsikt

Somnar man till när man ligger och solar på stranden är det bra om man lägger sig så värdesakerna är i skydd av ens kropp. Att vakna och upptäcka att plånboken i jeansen  som man har liggande bredvid sig är borta är en riktig mardröm.

Ha flera konton

Det kan vara förnuftigt att ha två konton så du endast har en mindre summa på det kontot som är kopplat till kortet du har med dig när du är ute och roar dig, badar eller reser. Det andra kontot tar du emot din lön på och betalar dina räkningar ifrån och de pengarna vill du verkligen inte bli av med.

Lämna värdesakerna hemma

Kan du så är det säkrast att lämna värdesakerna hemma och om inte du kan det så tänk dig noga för innan du lägger dem ifrån dig. Bedragare jobbar flera ihop i ligor och de jobbar snabbt så var rädd om dina pengar.