Svart måndag efter BrexitSami Sulieman – En svart måndag har man kallat den, första måndagen efter Brexit

Valet har i media målats upp som ett fiasko för Europa men än är inte sista ordet sagt, ett utträde kommer sannolikt att ta tid oavsett om uttalanden för att ett snabbt utträde har yttrats.

För dig som sparar i aktier och fonder

Som jag förutspådde tidigare råder det en stark turbulens på börserna runt om i Europa och inte minst här i Sverige. Nu bör man som småsparare ha is i magen. Det är inte läge att drabbas av panik och sälja utan mitt tips är att vänta ut det hela tills det vänder uppåt igen och sen ta sig en funderare på om pengarna ligger säkrare på annat håll. Här väljer jag att dra paralleller med krisen i Grekland för några år sedan som även den skakade om rejält på börserna i världen medans svenska börsen låg tämligen stadig igenom krisen och inte påverkades nämnvärt.

Funderar du på att dra nytta av det låga pundet?

Ja varför inte? Resor och handel till de låga växlingskurserna ligger helt rätt nu i semestertider för oss svenskar. Här kan man göra klipp om man har koll, ett tips dock är att ha en valutakonverterare framme när du handlar så att du får rätt växlingskurs under de närmaste veckorna medans svängningarna är som kraftigast.

Investera i Valuta?

Det är ett riskabelt läge då ingen vet riktigt vad som händer i framtiden men min chansning är att det kan vara en spekulation med möjlighet till vinst. Det ligger trots allt i Såväl Europas som Storbritanniens intresse att hålla handelsvägarna öppna trots ett utträde.