Nordea varnar för virusattack skriver Sami SuliemanViktig varning för dig som använder internetbanken!

Nordea går nu ut och varnar för nytt hot. Ett aggresivt virus som just nu sprider sig som en löpeld via e-post i de Nordiska länderna och som ett flertal antivirusprogram ej känner av.

Var uppmärksam

Du får ett mejl med en länk att klicka på eller en fil att ladda hem som ser ut att komma från en säker källa. Klickar du på länken eller filen aktiveras viruset.
Därför är det just nu väldigt viktigt att dels se till att ditt virusskydd är uppdaterat samt att vara observant.
Upptäcker du ett medelande på din skärm vid inloggning där det står något i stil med ”Vänligen vänta” eller liknande. Avbryt då genast det du håller på med. Du har troligtvis fått viruset och bedragarna är ute efter att komma över dina kontouppgifter. Har du redan utfört din inloggning på bankens sida eller gjort en transaktion? Kontakta då omedelbart banken för vidare information.

Nätfiske

Idag är det viktigt att vara uppmärksam och inte bli lättlurad när du får meddelande eller mail från företag eller privatpersoner med uppmaningar att ladda hem filer eller klicka på länkar. Tänk på att de flesta banker håller sig med eget meddelandecenter och sällan sänder ut viktig privat e-post direkt via mail. Står det att du ska klicka för att du fått en faktura eller att du har paket att hämta trots att du inte beställt? Då är det med största sannolikhet ett försök till nätfiske eller spam varnar Sami Sulieman.