Delningsekonomin ökar enligt sami suliemanDelningsekonomin ökar

Under året som gått har delningsekonomin börjat ta fart, mycket tack vare teknikens utveckling. I dag kan man hitta appar och hemsidor för allehanda delningstjänster. Allt från Carpooling till att låna verktyg, hitta en skrivbordsplats att jobba vid till att  rasta hundar och äta mat som ens granne lagat.

Delningsekonomin är ju knappast något nytt begrepp säger Sami Sulieman och alla har vi väl besökt ett bibliotek ibland men det finns ju så mycket mer än böcker som kan återanvändas eller brukas av flera.

Genom att dela saker med varandra behöver man ju inte heller tillverka lika mycket saker, vilket resulterar i lägre utsläpp, färre transporter och att det går åt mindre råvaror för produktionen. Självklart är det ju en vinst för miljön och även för plånboken.

Delningsekonomin kan såväl privatpersoner som företagare ha nytta av och i dag kan man hitta appar, hemsidor och grupper på sociala media för det mesta man kan behöva eller själv vill dela med sig av.

Den här formen av ekonomi kommer att locka alltmer enligt PWC som beräknar att omsättningen ökar från dagens 15 miljarder dollar till 335 inom loppet av tio år.

Delningstjänsterna Uber och AirBnB har ju fått mycket uppmärksamhet och varit i fokus i och med att det handlar om ett förmedlande mellan kund och leverantör och att det är privatpersoner som är leverantörer av tjänsterna som tillhandahålls.

Är du själv intresserad av att dela med dig av dina saker, din kunskap eller ditt boende finns det en god möjlighet att tjäna in en trevlig slant. Kom dock ihåg att kolla upp vilka skatteregler som gäller tipsar Sami Sulieman.